Azerbaycan'ın Kahramanlık ve Kültür Başkenti: Şuşa

28-03-2023 16:50
Azerbaycan'ın Kahramanlık ve  Kültür Başkenti: Şuşa
Şuşa, Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden olmasının yanı sıra bölgeye hakim coğrafi konumu sayesinde stratejik öneme sahip şehir. Şuşa, hem çok sayıda tarihi anıta sahip hem de çok sayıda seçkin bilim ve kültür adamının burada doğması dolayısıyla sadece Şuşalılar için değil, tüm Azerbaycanlılar için önemli bir kent.
Tarihi ve kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri nedeniyle Karabağ'ın sembol şehri olarak kabul edilen Şuşa, ünlü besteci ve müzisyenleri nedeniyle "Azerbaycan müziğinin beşiği" diye de nitelendiriliyor. Şehir, aynı zamanda asırlar boyunca Güney Kafkasya'nın siyasi ve kültürel merkezlerinden biriydi.
Yalnız Şuşa’da yetişen ve çiçekle bülbülü hatırlatan Harı-ı bülbül çiçeği, endemik bir bitkidir. Efsaneye göre, Har-ı Bülbül, dalına konan bülbülü sever ve okşar. Alt dallara konan arı ise bülbülü kıskanır, sokar ve öldürür. Har-ı Bülbül Azerbaycan'da 2020 Dağlık Karabağ Savaşı'nda şehit olan askerlerin anısının sembolü olarak kabul edildi. Bundan dolayı bu çiçeğin özel bir anısı var ve Azerbaycanlılar Har-ı Bülbül’ü kahramanlığın ve zaferin simgesi olarak tanıtıyorlar.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.