Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

02-01-2023 23:38
Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Parmak ölçüleri 9 mm ile 35 mm arasında değişmektedir. Yüzük satın alırken parmak ölçünüzü belirlemenin çeşitli yöntemleri şu şekildedir;

Çap Yöntemi
Kullandığınız yüzüğün çapını kullanarak, halka ölçüsünü hesaplama yöntemidir. Yüzüğünüzü elinize alarak, milimetre ölçüsü olan bir cetvelle pratik bir şekilde ölçüm yapabilirsiniz. Yüzüğünüzü yatay olarak düz bir zemine koyun ve yüzüğünüzün iç çapını cetvelle ölçün. Ölçme işlemini yaparken yüzüğün metal kısımlarını dikkate almamalısınız. Burada asıl dikkat edilmesi gereken nokta, yüzüğün en geniş kısmını ölçtüğünüzden emin olmanızdır. Sonrasında cetvelden yüzüğünüzün ölçüsünü belirten milimetreyi okuyup yüzük ölçü hesaplama çizelgesinden ölçünüze denk gelen numaraya ulaşabilirsiniz. 

Çevre Yöntemi
Ölçü almadan önce ipi belirli bir miktarda kesin. Sonrasında, ölçü almak istediğiniz parmağınızın yüzük gelecek kısmına sarın. Sardığınızda uç uca gelen kısma bir işaret koymayı unutmayın. Artık ipi çekebilirsiniz. İp yerine  tel parçası kullanmak daha iyidir. Teli, parmağınızın etrafına dolayın ve tıpkı yüzük çıkarıyor gibi parmağınızdan çıkarın. Kestikten sonra teli açın. Bu sayede metreyi daha kolay kullanabilirsiniz. Üstelik bu yöntem, profesyonel yöntemlerle hemen hemen aynı çalışır. Fakat en kesin ve doğru bilgiyi bir kuyumcuya giderek yüzük ölçünüzü ücretsiz bir şekilde öğrenmeniz olacaktır. SZ yüzük ölçüsü öğrenmek istiyorum demeniz yeterli size yardımcı olacaklardır. 
Türk kadınlarında standart olarak kabul edilen parmak ölçüsü 15 numaradır. Türk erkeklerine gelirsek onlarında en küçük parmağa takılan aksesuar numarası 15 olarak ölçülmüştür.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.